Introducció

L’hort comunitari ecològic de Mira-sol es planteja com un espai central des de diverses òptiques: un espai formatiu en valors i capacitats, un espai de gestió ambiental, un espai productiu i d’ajuda a l’economia, un espai socialitzador i de cohesió intergeneracional, i finalment, un espai recreatiu, de salut i de seguretat per als col·lectius més vulnerables.

A nivell espacial, l’hort disposa d’una zona d’hort personal o  grupal (parcel·les de 24,3m2 i de 36,5m2), una zona d’hort comunal, un hivernacle, una pèrgola, una zona de lleure, un espai de canviador, una zona de compostatge comunitari, diferents espais d’emmagatzematge, i una tanca perimetral, entre d’altres.

A nivell social, l’hort haurà d’ésser una comunitat constituïda en forma d’associació sense ànim de lucre que haurà de vetllar pel bon funcionament de l’espai i per l’autosuficiència econòmica, amb el suport d’una persona de encarregada de la dinamització comunitària fins al maig del 2017.

Es disposa de 3 modalitats de participació cada una amb una quota de pagament específica, amb diferents superfície de cultiu i possibilitats d’implicació en les dinàmiques col·lectives i de formació.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

L’Hort comunitari de Mira-sol és una iniciativa sorgida en el marc del projecte Mirasol, fem ambient! impulsat per Cíclica [space, community & ecology] i promogut per Consell de barri de Mira-sol i les associacions de veïns que el conformen i per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Axo+esquema català

Introducció | Objectius | Procés participatiu | Els horts urbans a Sant Cugat